Naar de inhoud
De prachtige foto's van de Houthaven die u hier ziet zijn gemaakt door André Homan. Kijk vooral op zijn website.


Komtie er of komtie er niet? Alles over het Pontsteiger.

facebook


Mooie foto's en actuele informatie over de Oude Houthaven, like de Facebookpagina

HOUTHAVEN

Na een lange geschiedenis van industriële bedrijvigheid, ondergaat de Amsterdamse Houthaven de komende tijd een ingrijpende metamorfose. Op de plek waar vrachtschepen uit de hele wereld een eeuw geleden hun boomstammen losten, ontstaat nu langzaam een aantrekkelijke eilandenwijk waar Amsterdammers kunnen wonen aan het water.

Het ontstaan van een nieuwe thuishaven

Het gebied in het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt, dat de Amsterdammers inmiddels kennen van Strand West, Pont 13, REM eiland, broedplaats de Bonte Zwaan, de studentenwoningen en het tijdelijke gebouw van het 4e Gymnasium, verandert in zeven groene, autoluwe wooneilanden. Over een paar jaar hebben de bewoners van de Spaarndammerdijk uitzicht op een park met daarachter de eilanden in het IJ.

De herinrichting van de Houthaven is een omvangrijk project. Na een lange  voorbereidingsperiode is het nu zo ver: de metamorfose kan beginnen. Het stedenbouwkundig plan is vastgesteld en het bestemmingsplan, dat alle bouwen gebruiksmogelijkheden juridisch vastlegt, is onherroepelijk. De bouw is in 2013 gestart, het gebied wordt in fases ontwikkeld en opgeleverd.

Kijk op houthaven.nl voor meer informatie